A- A A+

Finalna programska konferencija održana u Zagrebu

Prezentovani su ostvareni rezultati u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007-2013 u Hotelu Academia u Zagrebu 24. oktobra2017, na zajedničkoj finalnoj programskoj konferenciji, koja je još uključivala i IPA prekogranične programe između Hrvatske i BiH te Hrvatske i Srbije.
Program je počeo 2008. godine i kroz tri javna poziva ugovoreno je 18 projekata ukupne vrijednosti oko 6,8 milijuna eura. U spomenutim projektima učestvovalo je ukupno 85 partnera, a od toga trećinu čine javne institucije/preduzeća, te u nešto manjem postotku nevladine organizacije, a zatim slijede opštine , obrazovne institucije, poslovna udruženja, razvojne agencije, međunarodne organizacije i sportski klubovi.
Projekti su pripremljeni po principu prekograničnog partnerstva institucija i organizacija iz Crne Gore i Hrvatske, a raspodijeljeni su u tri prioritetne mjere: Mjera 1.1 Zajednički projekti za zaštitu životne sredine, prirodnog i kulturnog nasljeđa, zatim Mjera 1.2 Zajednički turistički i kulturni prostor te Mjera 1.3 Mali prekogranični razvojni projekti zajednice.
Tokom prethodnih devet godina Operativne strukture, Ugovorna tijela i Zajednički tehnički sekretarijat programa, održali su preko 80 raznih treninga, skupova i konferencija u cilju promocije programa, edukacije i podrške potencijalnim aplikanatima i korisnicima na izabranim projektima, na kojima je učestvovalo oko 2200 sudionika iz Crne Gore i Hrvatske.
Detalje o projektima, postignute rezultate i ostvarene koristi sudionicima su prezentovali predstavnici programa, a konferenciju je otvorila ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU u RH gđa. Gabrijela Žalac.

FPCZ1FPCZ2

PROJEKTI Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata

PROJEKTI Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova