Forum za traženje partnera

PSF IgaloForum za traženje partnera i razmjenu projektnih ideja koji se održao u kongresnoj dvorani Instituta Igalo 17. februara 2009 prvi je forum u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora. Ovom događaju prisustvovalo je 140 učesnika iz Crne Gore i Hrvatske.

Na Forumu su bili prisutni predstavnici ministarstava, opština, javnih institucija, organizacija za regionalni razvoj, kulturnih i obrazovnih institucija, NVO-a i turističkih organizacija iz Hrvatske i Crne Gore.

U ime organizatora, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili Ivo Žinić – Ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske i pomoćnica sekretara Sekretarijata za evropske integracije Crne Gore Ratka Sekulović. Kao predstavnici prvih susjednih prekograničnih lokalnih i regionalnih samouprava prisutnima su se obratili i predsjednik Opštine Herceg Novi Dejan Mandić i voditeljica službe za međunarodne odnose i europske integracije Dubrovačko-neretvanske županije Aida Cvjetković.

PSF_IgaloNakon uvodnog dijela prisutnima je ukratko predstavljen Program prekogranične saradnje Hrvatska – Crna Gora, u okviru II IPA komponente i rad Zajedničkog tehničkog tajništva.

Središnji događaj Foruma bile su 4 tematske radionice na teme: zaštite životne sredine, turizma, kulture i lokalne inicijative – mali prekogranični projekti. Učesnici su imali priliku razmjeniti projektne ideje i uspostaviti brojna partnerstva za pripremu projektnih prijedloga. Zadnja tačka dnevnog reda bila je posvećena zaključcima o radu tematskih radionica, pitanjima i odgovorima.

Zahvaljujemo svim učesnicima što su posjetili ovaj događaj i nadamo se da će rezultat ovog prvog Foruma za traženje partnera biti uspješna partnerstva na budućim projektima.

ZTS

Za medije: U nastavku su obavještenja za medije.
Format
DokumentaVeličina
oficina-pdf-32x32.png1. PRESS RELEASE [EN]
82Kb
oficina-pdf-32x32.png
1. PRESS RELEASE [HR] 82Kb
oficina-pdf-32x32.png1. PRESS RRELEASE [CG]82Kb
oficina-xls-32x32.png2. Lista učesnika PSF sa projektnim idejama - Igalo-17-02-009.xls 180Kb

PROJEKTI Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata

PROJEKTI Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata

Ko je na mreži: 41 gostiju i nema prijavljenih članova