A- A A+

EDUKACIJSKO PUTOVANJE

Edukacijsko putovanje “Prekogranični biseri južnog Jadrana” (Aktivnost 3.3.1) se održalo od 4. – 8. maja 2015. godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Hrvatska) i Opštini Tivat (Crna Gora). Na putovanju je sudjelovalo 6 predstavnika EU turoperatora zainteresiranih za razvoj novih proizvoda za turizam posebnih interesa i uspostavljanje suradnje s lokalnim poduzetnicima.  

Edukacijsko putovanje je organizirano za 6 predstavnika turoperatora iz Njemačke, Velike Britanije, Finske i Nizozemske, kako bi im se predstavila prekogranična turistička ponuda Hrvatske i Crne Gore. Istovremeno su lokalni preduzetnici mogli dobiti informacije o trenutnoj potražnji na različitim tržištima. Posjet je trajao 5 dana. Turoperatori su odabrani uz pomoć nacionalnih udruženja putničkih agencija u zemljama europske unije, dok je za samu organizaciju putovanja angažirana turistička agencija. Sudionicima je osiguran smještaj, aviokarte, lokalni prijevoz i hrana.

Učesnici edukacijskog putovanja su imali priliku ploviti katamaranom Bokokotorskim zaljevom i oko Elafitskih otoka, planinariti do Vrmca, biciklirati u Konavlima te kušati lokalnu eno-gastro ponudu. U utorak, 5. Maja 2015. organiziran je sastanak u Tivtu, a 6. Maja 2015. u Konavlima između turoperatora i lokalnih turističkih agencija i pružatelja usluga, kako bi se potaknulo stvaranje novih partnerstva i budućeg razvoja novih proizvoda za turizam posebnih interesa na prekograničnom području Hrvatske i Crne Gore. 

Turoperatori su posjetili biciklističko-pješačku stazu “Ćiro” u Konavlima, očišćenu i uređenu u sklopu projekta SUD SIT.

b_130_95_16777215_00_images_SUD_SIT_touroperators.jpg

PROJEKTI Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata

PROJEKTI Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata

Ko je na mreži: 57 gostiju i nema prijavljenih članova