A- A A+

ORGANIZACIJA ZAJEDNIČKOG TURISTIČKOG DOGAĐANJA U KONAVLIMA

Međunarodna multiaktivna SUD SIT utrka održana je u subotu, 16. maja 2015., u sklopu manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Četrdeset učesnika iz Hrvatske, Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u parovima se natjecalo na utrci dugoj 25 kilometara. Za osvajanje medalje bilo je potrebno kajakariti oko Cavtata, trčati novouređenom i označenom biciklističko-pješačkom stazom „Ćiro“, spustiti se užetom niz 30 metara visoku stijenu planine Sniježnice te nastaviti brdskim biciklom kroz konavosko polje do cilja u pustolovnom parku Cadmos Village u Komajima.

Luka Čupić i Dragan Jovanović iz Triatlon kluba Herceg Novi (vrijeme: 02:05) osvojili su zlato u muškoj, Marina Maslek i Ivona Žitković iz PD Sniježnica u ženskoj, a Jadran Kapović (Avanturistički klub Osmica) i Marija Kapović u mješovitoj kategoriji. Medalje i nagrade pobjednicima su predali Luka Anđelinić, sekretar Udruge Agroturizam Konavle, Zoran Ateljević, direktor agencije Terra mare d.o.o. i Goran Jerković, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Dubrovnik. Zabavni program je vodio radijski voditelj Ivica Puljić, koji je ujedno proglasio i početak utrke u 10:00 sati. Prije starta, sudionici su dobili brojeve i karte. Zoran Ateljević je predstavio učesnicima sve etape rute, potrebne sigurnosne mjere, točke odmorišta gdje su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Dubrovnik dijelili voće i vodu. Također, natjecatelji su u ime projektnih partnera dobili SUD SIT majice od Zorice Gverović, koordinatorice projekta iz Općine Tivat.

Ruta utrke je prošla biciklističko-pješačkom stazom „Ćiro“, očišćenom, uređenom i označenom u sklopu projekta SUD SIT. Isto tako, 30 bicikala kupljenih u okviru projekta korišćeno je u utrci.

U utrci je sudjelovao biciklist i putopisac Hrvoje Jurić, koji je u Konavlima završio svoju humanitarno-biciklističku akciju „Zajedno možemo“, a u kojoj je proputovao Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika.

b_130_95_16777215_00_images_SUDSIT_m.a.race_1.jpgb_130_95_16777215_00_images_SUDSIT_m.a.race_2.jpgb_130_95_16777215_00_images_SUDSIT_m.a.race_3.jpg

PROJEKTI Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata

PROJEKTI Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata

Ko je na mreži: 41 gostiju i nema prijavljenih članova