A- A A+

ajednička promocija i povećanje nivoa sigurnosti u nautičkom

Treći okrugli sto

Treći Okrugli sto projekta „NauTour" u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore održan je 25. novembra 2011. u Yachting Clubu marine Porto Montenegro u Tivtu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Sveučilišta u Dubrovniku (Pomorski odjel), Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, Lučke kapetanije Kotor, Uprave za pomorsku sigurnost Crne gore, Marine Porto Montenegro, kao i ostali zainteresovani.

Prezentovano je trenutno stanje u implementaciji projekta, knjižica s preporučenim prekograničnim rutama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Crnogorskoj obali kao i turistički vodiči. Razgovaralo se o brojnim temama koje se odnose na aktuelno stanje u nautičkom turizmu u prekograničnom području, regulativama, problemima u vezi sa procedurom prelaska državnih granica na moru i drugim pitanjima.

Poseban gost Okruglog stola bio je kap. Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, koji je održao zanimljivo i korisno predavanje na temu „Sigurnost plovidbe u Republici Hrvatskoj s osvrtom na međunarodnu saradnju s Crnom Gorom".

Obilazak lokacija na potencijalnim prekograničnim nautičkim rutama

U sklopu IPA 2 projekta prekogranične saradnje Hrvatska - Crna Gora „Zajednička promocija i unapređenje razine sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju", za vrijeme 10-dnevne plovidbe unajmljenim plovilom (sa skiperom) obišla su se mjesta na potencijalnim prekograničnim nautičko-turističkim plovidbenim rutama za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte. Tijekom plovidbe prikupljeni su podaci o važnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima, turističkim uslugama i o sigurnosti plovidbe u prekograničnom području Dubrovačko-neretvanske županije i Crne Gore. Obavljeno je i snimanje potencijalnih lokacija kamerom i fotoaparatom. Plan plovidbe u obalnom pojasu Dubrovačko-neretvanske županije i Crne Gore prilagođen je lokacijama s prethodno usklađenim prekograničnim nautičko-turističkim rutama za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte.

Okrugli sto u Dubrovniku

Multithumb found errors on this page:

There was a problem to process image images/stories/p7060072.jpg image/jpeg
There was a problem to process image images/stories/p7060072.jpg image/jpeg

p7060072.jpgOkrugli sto održan je u srijedu 06.07.2011.godine s početkom u 9.00 sati u Dubrovniku na Sveučilištu u Dubrovniku, Ćira Carića 4, u dvorani D01. Na Okruglom stolu su prisustvovali crnogorski i hrvatski partneri u projektu (Hrvatski hidrografski institut i Sveučilište u Dubrovniku - Pomorski odjel i Hidrometeorološki zavod Crne Gore i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore) kao i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, Carinarnice Dubrovnik, Crnogorskog turističkog udruženja, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke organizacije Kotora, Marine Porto Montenegro iz Tivta i drugi zainteresovani.

Okrugli sto u Kotoru

b_130_95_16777215_00_images_stories_dsc06693.jpgOkrugli sto je održan dana 02.06.2011. godine u Kotoru, Crna Gora. Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavnici Lučkih kapetanija, Uprave Pomorske Sigurnosti, Ministarstva obrane, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencije za zaštitu životne sredine, Porto Montenegra, Morskog dobra, lokalne turističke organizacije Kotora, Monte Marine Yahting kao i predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora .

Plan pripreme izrade turističkih vodiča za nautičare

Multithumb found errors on this page:

There was a problem to process image images/stories/img_0273.jpg image/jpeg
There was a problem to process image images/stories/img_0273.jpg image/jpeg

 

img_0273.jpgPrezentacija plana pripreme izrade turističkih vodiča za nautičare zainteresovanim grupama u nautičkom turizmu je održana u petak 15. aprila 2011. u 11:00 sati u Splitu, u prezentacijskoj sali Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU, Trg braće Radića 7 (Voćni trg - Palača Milesi).

Na prezentaciji su učestvovali crnogorski i hrvatski partneri u projektu (Hrvatski hidrografski institut i Sveučilište u Dubrovniku - Pomorski odjel i Hidrometeorološki zavod Crne Gore i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore).

PROJEKTI Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata

PROJEKTI Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova